Bramborové klobásky se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1412 kcal
- Sacharidy 154 g
- Tuky 78 g
- Sodík 2170 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 151.3 mg
- Draslík 1311.4 mg
- Vláknina 33756 mg
- Vitamín A 33756 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 57.4 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 70.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky, klobásky rozpůlíme po šířce, pastinák na kolečka, cibuli nakrájíme nadrobno, jablko oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na dílky, mrkev a tykev nakrájíme na kolečka.
-
2
Předehřejeme troubu na 190 stupňů Celsia. Brambory vaříme deset až patnáct minut a slijeme je. Cibulku a klobásky smažíme na pánvi s olejem asi pět minut. Poté přimícháme pastinák, tykev, jablko, mrkev, rajčatový protlak, džus, vývar a pepř podle chuti.
-
3
Promíchanou směs dáme do zapékací mísy, pokryjeme bramborovými plátky a potřeme mlékem. Přikrytou mísu pečeme v troubě asi čtyřicet minut. Poté troubu nastavíme na 220 stupňů Celsia a odklopený pokrm pečeme ještě dvacet minut.