Vepřové řízky se švestkami
Suroviny
- 600 g Vepřová kýta
- 80 g Sýr Eidam cihla 40%
- 50 g Sádlo škvařené
- 400 ml Kompot švestkový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Strouhanka
- 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 619 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 44 g
- Sodík 316 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 132.6 mg
- Draslík 620.8 mg
- Vláknina 2452.4 mg
- Vitamín A 2452.4 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na řízky, osolíme, opepříme, poprášíme zázvorem a obalíme v hladké mouce. Řízky po obou stranách opečeme na rozpáleném sádle. Opečené řízky urovnáme do vymaštěného pekáče, podlijeme výpekem, obložíme vypeckovanými švestkami a pokapeme máslem. Pokrm zapečeme ve vyhřáté troubě. Povrch můžeme posypat nastrouhaným sýrem a strouhankou. Podáváme s vařenými bramborami.