Tataráček z hub
Suroviny
- 300 g Houby čerstvé
- 100 g Protlak rajčatový
- 4 krajíc Chléb konzumní
- 50 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Kari koření
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 354 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 15 g
- Sodík 139 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 61.3 mg
- Draslík 438.6 mg
- Vláknina 5900.3 mg
- Vitamín A 5900.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.3 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné houby nahrubo umeleme, vložíme do kastrolu s částí oleje a dusíme asi 20 minut. Odstavíme z plotny a necháme vychladnout.
-
2
Do vzniklé kaše přidáme rajčatový protlak, worcester, kari koření, mletou papriku, sůl a pepř. Vše dobře promícháme.
-
3
Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli spolu s 2 rozetřenými stroužky česneku a 1 vejcem vmícháme do tataráku.
-
4
Krajíce chleba opečeme na zbylém oleji, potřeme česnekem a poklademe připraveným tataráčkem.