Tataráček z hub

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Houby čerstvé
  • 100 g Protlak rajčatový
  • 4 krajíc Chléb konzumní
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 354 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 139 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 61.3 mg
  • Draslík 438.6 mg
  • Vláknina 5900.3 mg
  • Vitamín A 5900.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.3 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné houby nahrubo umeleme, vložíme do kastrolu s částí oleje a dusíme asi 20 minut. Odstavíme z plotny a necháme vychladnout.

  • 2

    Do vzniklé kaše přidáme rajčatový protlak, worcester, kari koření, mletou papriku, sůl a pepř. Vše dobře promícháme.

  • 3

    Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli spolu s 2 rozetřenými stroužky česneku a 1 vejcem vmícháme do tataráku.

  • 4

    Krajíce chleba opečeme na zbylém oleji, potřeme česnekem a poklademe připraveným tataráčkem.

Komentáře k receptu