Králík s rozmarýnem na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1116 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 56 g
- Sodík 1242 mg
- Bílkoviny 114 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 322.5 mg
- Draslík 1297.5 mg
- Vláknina 1972.8 mg
- Vitamín A 1972.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytého králíka naporcujeme na menší kusy a jeho vnitřnosti (játra, srdce, ledviny) pokrájíme na kousky.
-
2
V hrnci rozpálíme olivový olej a na něm osmažíme maso, pak přidáme pokrájené vnitřnosti, pokrájenou cibuli a česnek.
-
3
Vše osolíme, opepříme, přidáme na dochucení rozmarýn a mateřídoušku.
-
4
Promícháme, přilijeme 3 dl bílého vína s 2 dl vody a dusíme pod pokličkou do změknutí přibližně 1 hodinu.
-
5
Když je maso měkké, přilijeme ještě 2 dl vína, krátce omáčku povaříme.
-
6
Pro lepší chuť přidáme do omáčky drobně pokrájenou zelenou petržel.