Krocan na zázvoru
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 924 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 73 g
- Sodík 776 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 287.5 mg
- Draslík 1028.1 mg
- Vláknina 3939 mg
- Vitamín A 3939 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.6 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 46.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krocaní stehna očistíme, omyjeme, osolíme a opepříme. V pánvi rozpustíme máslo a když je rozpálené, vložíme na máslo stehna a ze všech stran je opečeme dozlatova.
-
2
Maso dáme na talíř a na výpeku zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme k ní zázvor, 2 dl vody, promícháme a stehna vložíme zpět.
-
3
Pánev zakryjeme a necháme je v dobře vyhřáté troubě dodusit.
-
4
Dusíme přibližně 3/4 hodinu.
-
5
Potom stehna znovu vyjmeme z pánve a na plotně necháme vyvařit z výpeku vodu, aby nám zbyl jen tuk. K tuku přidáme mouku, uděláme světlou jíšku, přilijeme zakysanou smetanu, promícháme.
-
6
Krocaní stehna vložíme zpět do zázvorové omáčky a krátce povaříme.