Kuře s česnekem na rožni

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Ocet vinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Kuře
  • 8 ks Česnek
  • 8 ks Česnek
  • 0.5 dl Olej olivový
  • 1 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1083 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 80 g
  • Sodík 884 mg
  • Bílkoviny 80 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 318.8 mg
  • Draslík 888.3 mg
  • Vláknina 1038.8 mg
  • Vitamín A 1038.8 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a umyté kuře naporcujeme, potřeme olejem, osolíme, opepříme a posypeme nadrobno nasekaným česnekem. Takto upravené kuře dáme do chladničky uležet na 1 hodinu.

  • 2

    Porce kuřat opékáme pomalu na rozpáleném rožni do doby, než budou dobře propečená a mít zlatohnědou kůrku.

  • 3

    Připravíme česnekovou omáčku:

  • 4

    celou hlavičku česneku očistíme, česnek rozetřeme, dáme do misky, osolíme, přilijeme olej, vodu, pepř a lžičku octa a promícháme.

  • 5

    Upečené porce kuřete podáváme polité česnekovou omáčkou.

Komentáře k receptu