Kuře s česnekem na rožni
Suroviny
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Ocet vinný
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Kuře
- 8 ks Česnek
- 8 ks Česnek
- 0.5 dl Olej olivový
- 1 dl Voda pitná
- 1 polévková lžíce Sůl
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1083 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 80 g
- Sodík 884 mg
- Bílkoviny 80 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 318.8 mg
- Draslík 888.3 mg
- Vláknina 1038.8 mg
- Vitamín A 1038.8 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a umyté kuře naporcujeme, potřeme olejem, osolíme, opepříme a posypeme nadrobno nasekaným česnekem. Takto upravené kuře dáme do chladničky uležet na 1 hodinu.
-
2
Porce kuřat opékáme pomalu na rozpáleném rožni do doby, než budou dobře propečená a mít zlatohnědou kůrku.
-
3
Připravíme česnekovou omáčku:
-
4
celou hlavičku česneku očistíme, česnek rozetřeme, dáme do misky, osolíme, přilijeme olej, vodu, pepř a lžičku octa a promícháme.
-
5
Upečené porce kuřete podáváme polité česnekovou omáčkou.