Jehněčí v kysaném mléce
Suroviny
- 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.25 kávová lžička Paprika mletá pálivá
- 0.5 kávová lžička Pepř bílý
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 l Mléko kefírové
- 6 dl Voda pitná
- 1 kg Jehněčí maso
- 1 polévková lžíce Sůl
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 894 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 44 g
- Sodík 572 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 445.3 mg
- Draslík 90.5 mg
- Vláknina 3393 mg
- Vitamín A 3393 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2377.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Umyté jehněčí maso pokrájíme na menší kusy a dáme do pekáče.Posypeme sladkou a pálivou paprikou, osolíme, opepříme, zalijeme olejem a vodou. Vše promícháme a dáme péct pod pokrývku do vyhřáté trouby.
-
2
Pečeme při 200 °C, občas promícháme a pokud je voda vyvařená, přilijeme 1-2 dl vody znovu.
-
3
Když je maso měkké, v kysaném mléku (nebo jogurtu) rozmícháme hladkou mouku, vejce a osolíme podle chuti.
-
4
Krátce před dopečením jogurtovou zálivkou polijeme maso a posypeme nadrobno pokrájenou zelenou petrželkou.