Srbská pljeskavice

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 300 g Hovězí maso mleté
  • 700 g Vepřové maso mleté
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Feferony
  • 4 stroužek Česnek
  • 0.5 dl Olej Heliol jedlý
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 348 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 317 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 86.3 mg
  • Draslík 421.3 mg
  • Vláknina 668.1 mg
  • Vitamín A 668.1 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mleté vepřové a hovězí maso dáme do mísy, přidáme nakrájenou cibuli, drobně nakrájené feferonky, utřený česnek se solí, sůl a pepř.

  • 2

    Vše dobře promícháme rukou.

  • 3

    Když se dobře promíchané maso lehce odděluje od ruky, uděláme si masové placky silné 1 cm.

  • 4

    Placky grilujeme na roštu nebo smažíme na rozpáleném oleji v pánvi.

  • 5

    Hotové pljeskavice mají zlatohnědou kůrku.

Komentáře k receptu