Srbská pljeskavice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 348 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 27 g
- Sodík 317 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 86.3 mg
- Draslík 421.3 mg
- Vláknina 668.1 mg
- Vitamín A 668.1 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mleté vepřové a hovězí maso dáme do mísy, přidáme nakrájenou cibuli, drobně nakrájené feferonky, utřený česnek se solí, sůl a pepř.
-
2
Vše dobře promícháme rukou.
-
3
Když se dobře promíchané maso lehce odděluje od ruky, uděláme si masové placky silné 1 cm.
-
4
Placky grilujeme na roštu nebo smažíme na rozpáleném oleji v pánvi.
-
5
Hotové pljeskavice mají zlatohnědou kůrku.