Tas - kebab
Suroviny
- 200 g Cibule
- 10 ks Pepř černý celý
- 5 ks Nové koření celé
- 6 dl Voda pitná
- 1 dl Olej rostlinný
- 1 dl Víno bílé
- 1 kg Telecí plec
- 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Sůl
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 814 kcal
- Sacharidy 74 g
- Tuky 36 g
- Sodík 769 mg
- Bílkoviny 62 g
- Uhlovodany 71 g
- Cholesterol 215 mg
- Draslík 2156 mg
- Vláknina 55332 mg
- Vitamín A 55332 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.8 mg
- Vitamín E 3.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nadrobno pokrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme k ní na proužky pokrájené maso, osolíme, promícháme, přidáme ještě 2 dl vody a dusíme pod pokličkou.
-
2
Přibližně po 10 minutách maso poprášíme moukou a paprikou, přidáme rajčatový protlak, nové koření a pepř, vše důkladně promícháme, přilijeme 4 dl horké vody a dusíme do změknutí masa.
-
3
Před koncem vaření přilijeme k masu 1 dl bílého vína, dochutíme solí a necháme přejít varem.
-
4
Tas-kebab podáváme posypaný zelenou petrželkou.