Tas - kebab

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 10 ks Pepř černý celý
  • 5 ks Nové koření celé
  • 6 dl Voda pitná
  • 1 dl Olej rostlinný
  • 1 dl Víno bílé
  • 1 kg Telecí plec
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 814 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 769 mg
  • Bílkoviny 62 g
  • Uhlovodany 71 g
  • Cholesterol 215 mg
  • Draslík 2156 mg
  • Vláknina 55332 mg
  • Vitamín A 55332 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.8 mg
  • Vitamín E 3.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nadrobno pokrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme k ní na proužky pokrájené maso, osolíme, promícháme, přidáme ještě 2 dl vody a dusíme pod pokličkou.

  • 2

    Přibližně po 10 minutách maso poprášíme moukou a paprikou, přidáme rajčatový protlak, nové koření a pepř, vše důkladně promícháme, přilijeme 4 dl horké vody a dusíme do změknutí masa.

  • 3

    Před koncem vaření přilijeme k masu 1 dl bílého vína, dochutíme solí a necháme přejít varem.

  • 4

    Tas-kebab podáváme posypaný zelenou petrželkou.

Komentáře k receptu