Závitky z kuřecího masa se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Kuřecí prsa
  • 20 g Tuk
  • 1 ks Celer bulvový
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Žemle tuková
  • 1 ks Květák
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 šálek Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 346 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 96 g
  • Sodík 395 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 71.9 mg
  • Draslík 1381.8 mg
  • Vláknina 15558.2 mg
  • Vitamín A 15558.2 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 125.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí maso naklepeme, pokapeme vlažným rozpuštěným tukem a dáme odležet do chladu. Mezitím si připravíme náplň:

  • 2

    Žemle nakrájíme na kostičky, zvlhčíme mlékem a necháme vsáknout. Potom mléko vymačkáme. Zeleninu očistíme, nastrouháme, přidáme k žemlím, směs ochutíme nasekanou petrželkou, muškátovým květem a podle chuti osolíme.

  • 3

    Náplň promícháme, rozdělíme na připravené plátky masa, které osolíme a okořeníme špetkou sladké papriky. Svineme, převážeme nití a opečeme ze všech stran na tuku. Podlijeme horkou vodou a pečeme za občasného podlití nebo přelití vypečenou šťávou doměkka.

Komentáře k receptu