Pošírovaný halibut se špenátem
Suroviny
- 800 g Halibut atlantický
- 400 g Špenát listový čerstvý
- 100 ml Víno bílé
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 ks Citrony
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Bobkový list
- 4 ks Nové koření celé
- 2 ks Celer řapíkatý
- 4 ks Pepř černý celý
- 1 ks Petržel kořen
- 1 špetka Pepř bílý
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 433 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 96 g
- Sodík 444 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 64 mg
- Draslík 2255.6 mg
- Vláknina 32232.2 mg
- Vitamín A 32232.2 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 97.3 mg
- Vitamín E 4.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z očištěné zeleniny, vína, 2 plátků citronu, koření a vody připravíme rybí várku. Vložíme do ní očištěné a omyté porce halibuta a pošírujeme asi 4 minuty. Omytý čerstvý špenát podusíme chvíli na oleji a nadrceném česneku, osolíme a opepříme.
-
2
Porce ryby upravíme se špenátem na talíře a podáváme s rýží.