Houbový paprikáš

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 600 g Houby čerstvé
  • 300 ml Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 0.5 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 298 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 281 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 51 mg
  • Draslík 920.9 mg
  • Vláknina 10037 mg
  • Vitamín A 10037 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova osmahneme na másle. Přidáme očištěné, na kousky nakrájené houby a papriky. Za stálého míchání smažíme do vydušení šťávy.

  • 2

    Odstavíme z plotny, vmícháme mletou papriku, zpěníme a podlijeme trochou vody. Osolíme a dusíme doměkka. V pokrmu nemá zůstat moc tekutiny.

  • 3

    Horký paprikáš rozdělíme na talíře, přelijeme zakysanou smetanou a ihned podáváme s pečivem nebo vařenými bramborami.

Komentáře k receptu