Gratinované vepřové ledvinky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 200 g Hlíva ústřičná
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 50 g Sýr smetanový tavený 45%
  • 200 g Paprikové lusky čerstvé
  • 600 g Vepřové ledvinky
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 150 ml Bešamel
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Majoránka
  • 5 stroužek Česnek
  • 0.5 l Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 595 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 409 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 420.9 mg
  • Draslík 452.7 mg
  • Vláknina 1057.9 mg
  • Vitamín A 1057.9 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 56.4 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté ledvinky na povrchu několikrát nařízneme a naložíme do mléka s rozmačkaným česnekem. Necháme do druhého dne v chladu.

  • 2

    Ledvinky osušíme, opečeme na oleji, osolíme a opepříme. Vložíme je do máslem vymazané zapékací mísy a obložíme očištěnou, opečenou zeleninou a hlívou ústřičnou. Vše zalijeme bešamelem rozmíchaným s taveným sýrem a majoránkou.

  • 3

    Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě a před podáváním posypeme nasekanou petrželkou a nastrouhaným sýrem.

Komentáře k receptu