Salát Urnebes s balkánským sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Kajmak
  • 80 g Ajvar
  • 400 g Sýr balkánský
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 špetka Paprika mletá pálivá
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 322 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 1241 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 185.3 mg
  • Draslík 92.3 mg
  • Vláknina 646.9 mg
  • Vitamín A 646.9 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do větší mísy nastrouháme nebo rozdrobíme balkánský sýr.

  • 2

    Česnek nakrájíme nadrobno nebo na tenké plátky a spolu s olejem a paprikou přidáme k sýru.

  • 3

    V druhé misce utřeme žloutek s kajmakem, ostrým ajvarem a bílým pepřem.

  • 4

    Tuto směs přidáme k sýru a vše dobře promícháme.

  • 5

    Pokud je balkánský sýr dostatečně slaný, už nepřisolujeme.

  • 6

    Salát by měl mít konzistenci pomazánky.

  • 7

    Servírujeme ho tak, že lžící vytvarujeme na talíř kopečky salátu a podáváme k pečivu.

  • 9

Komentáře k receptu