Kořeněná vepřová kýta pečená v alobalu
Suroviny
- 400 g Vepřová kýta
- 200 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Kari koření
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Pórek
- 2 hrst Kopřiva
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Chilli koření mleté
- 2 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 370 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 22 g
- Sodík 269 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 67 mg
- Draslík 624.6 mg
- Vláknina 7351.8 mg
- Vitamín A 7351.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.8 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na kousky a přidáme oloupanou, nahrubo nasekanou cibuli, omyté, nasekané kopřivy, očištěný, na kolečka nakrájený pórek a nasekaný česnek. Promícháme, osolíme, okořeníme a zalijeme pivem a olejem. Znovu promícháme a necháme odležet.
-
2
Připravenou masovou směs zabalíme do alobalu a pečeme v silně vyhřáté troubě asi 1 hodinu.
-
3
Podáváme s opečenými bramborami.