Pepřová francouzská omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 189 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 12 g
- Sodík 326 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 12.8 mg
- Draslík 225.5 mg
- Vláknina 4363.8 mg
- Vitamín A 4363.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli s karotkou pokrájíme na malé kostičky, petrželku posekáme najemno.
-
2
Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme pokrájenou zeleninu, přidáme bobkový list a tymián. Vše krátce orestujeme asi 3 minuty. Podlijeme octem a vaříme 30 minut, aby se část octa odpařila. Přilijeme oba vývary a podle chuti osolíme. Přidáme kuličky různého pepře a přivedeme k varu. Zahustíme jíškou a vaříme 10 minut.
-
3
Omáčku přecedíme přes jemné sítko a vmícháme do ní lžíci másla. Výbornou chuť získáme přidáním 200 ml vypečené šťávy z masa, pro které je omáčka určena.