Králičí stehna na rozmarýnu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Cibule
  • 880 g Králičí maso
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 200 ml Víno bílé
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 883 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 64 g
  • Sodík 947 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 175.4 mg
  • Draslík 936.5 mg
  • Vláknina 1121.8 mg
  • Vitamín A 1121.8 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 81.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá a očištěná králičí stehna opečeme po obou stranách na oleji dozlatova a vyjmeme.

  • 2

    Do výpeku přidáme máslo, oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, koření a čerstvý rozmarýn. Vše orestujeme, zalijeme vínem a částí vývaru. Vložíme zpět opečená stehna a pečeme v troubě doměkka.

  • 3

    Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk a zaprášíme moukou. Krátce orestujeme a zalijeme vývarem. Rozšleháme metlou, povaříme, zalijeme smetanou a omáčku propasírujeme přes síto.

  • 4

    Nakonec pokrm podle chuti osolíme a opepříme.

Komentáře k receptu