Králičí stehna na rozmarýnu
Suroviny
- 20 g Cibule
- 880 g Králičí maso
- 100 g Máslo čerstvé
- 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 100 ml Olej rostlinný
- 200 ml Víno bílé
- 200 ml Smetana 12% (konzumní)
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Hovězí vývar základní
- 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 883 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 64 g
- Sodík 947 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 175.4 mg
- Draslík 936.5 mg
- Vláknina 1121.8 mg
- Vitamín A 1121.8 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.6 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 81.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá a očištěná králičí stehna opečeme po obou stranách na oleji dozlatova a vyjmeme.
-
2
Do výpeku přidáme máslo, oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, koření a čerstvý rozmarýn. Vše orestujeme, zalijeme vínem a částí vývaru. Vložíme zpět opečená stehna a pečeme v troubě doměkka.
-
3
Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk a zaprášíme moukou. Krátce orestujeme a zalijeme vývarem. Rozšleháme metlou, povaříme, zalijeme smetanou a omáčku propasírujeme přes síto.
-
4
Nakonec pokrm podle chuti osolíme a opepříme.