Králík dušený s lečem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 386 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 20 g
- Sodík 665 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 110.7 mg
- Draslík 898.9 mg
- Vláknina 1887 mg
- Vitamín A 1887 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 41.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté porce králíka osušíme, osolíme a poprášíme mletou paprikou. Maso po obou stranách opečeme na nakrájené, rozškvařené slanině. Přidáme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli, osmahneme, podlijeme trochou vody a dusíme.
-
2
Během dušení porce obracíme, přeléváme šťávou a podléváme malým množstvím vody.
-
3
K téměř měkkému masu přidáme sterilované lečo i s nálevem a dusíme do změknutí masa.
-
4
Šťávu zalijeme smetanou, rozmícháme a jen prohřejeme.