Králík dušený s lečem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Králičí maso
  • 60 g Slanina vepřová
  • 500 ml Lečo sterilované
  • 150 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 0.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 386 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 665 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 110.7 mg
  • Draslík 898.9 mg
  • Vláknina 1887 mg
  • Vitamín A 1887 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 41.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté porce králíka osušíme, osolíme a poprášíme mletou paprikou. Maso po obou stranách opečeme na nakrájené, rozškvařené slanině. Přidáme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli, osmahneme, podlijeme trochou vody a dusíme.

  • 2

    Během dušení porce obracíme, přeléváme šťávou a podléváme malým množstvím vody.

  • 3

    K téměř měkkému masu přidáme sterilované lečo i s nálevem a dusíme do změknutí masa.

  • 4

    Šťávu zalijeme smetanou, rozmícháme a jen prohřejeme.

Komentáře k receptu