Kuřecí hranolky s vinnou směsí
Suroviny
- 300 g Kuřecí prsa
- 20 g Máslo čerstvé
- 30 g Slanina vepřová
- 50 g Žampiony čerstvé
- 1 g Bobkový list
- 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Kompot brusinkový
- 3 polévková lžíce Víno červené
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 385 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 19 g
- Sodík 497 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 118.2 mg
- Draslík 759.7 mg
- Vláknina 2600 mg
- Vitamín A 2600 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme. Přidáme oloupanou, na půlkolečka nakrájenou cibuli, zpěníme ji a vsypeme na plátky nakrájené žampiony. Za stálého míchání je osmažíme.
-
2
Potom vmícháme omyté, na hranolky nakrájené kuřecí maso, opečeme je a zaprášíme hladkou moukou. Zalijeme vínem, osolíme, opepříme a rozmícháme. Přidáme bobkový list, citronovou šťávu a vše krátce podusíme.
-
3
Nakonec do směsi vmícháme máslo a brusinkový kompot, prohřejeme a podáváme.