Anýzová vejce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 132 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 8 g
- Sodík 82 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 245.3 mg
- Draslík 80.5 mg
- Vláknina 36.5 mg
- Vitamín A 36.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce na širším konci propíchneme jehlou, vložíme do horké vody, přivedeme k varu a vaříme 5 minut. Potom je ochladíme studenou vodou, skořápky naklepeme, ale neloupeme.
-
2
Vejce znovu dáme vařit do vody se sójovou omáčkou, olejem a anýzem. Po uvaření je necháme v roztoku vychladnout.
-
3
Před podáváním vejce oloupeme, nakrájíme na dílky, upravíme na talířky a zalijeme zálivkou.
-
4
Příprava zálivky: Sójovou omáčku, anýz, chilli koření a lžičku oleje necháme přejít varem a přecedíme.