Anýzová vejce

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 ml Omáčka sójová
  • 100 ml Omáčka sójová
  • 1 kávová lžička Olej rostlinný
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Anýz mletý
  • 1 špetka Anýz mletý
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 132 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 82 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 80.5 mg
  • Vláknina 36.5 mg
  • Vitamín A 36.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce na širším konci propíchneme jehlou, vložíme do horké vody, přivedeme k varu a vaříme 5 minut. Potom je ochladíme studenou vodou, skořápky naklepeme, ale neloupeme.

  • 2

    Vejce znovu dáme vařit do vody se sójovou omáčkou, olejem a anýzem. Po uvaření je necháme v roztoku vychladnout.

  • 3

    Před podáváním vejce oloupeme, nakrájíme na dílky, upravíme na talířky a zalijeme zálivkou.

  • 4

    Příprava zálivky: Sójovou omáčku, anýz, chilli koření a lžičku oleje necháme přejít varem a přecedíme.

Komentáře k receptu