Fazolová polévka s mlékem
Suroviny
- 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 50 g Sádlo škvařené
- 120 g Fazole bílé
- 200 ml Mléko polotučné
- 1200 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Žemle tuková
- 1 ks Bobkový list
- 1 špetka Cukr krupice
- 1 špetka Tymián sušený
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 334 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 14 g
- Sodík 215 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 17.1 mg
- Draslík 587.8 mg
- Vláknina 12889.2 mg
- Vitamín A 12889.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Propláchnuté fazole namočíme do studené vody na 3 hodiny, potom k nim přidáme oloupanou cibuli, koření a fazole uvaříme téměř doměkka.
-
2
Zahustíme jíškou připravenou ze 30 g sádla a hladké mouky, přidáme očištěnou, na kostičky nakrájenou mrkev a vaříme doměkka.
-
3
Do hotové polévky přidáme česnek utřený se solí a přilijeme mléko. Necháme přejít varem a podle chuti osladíme.
-
4
Podáváme s kostičkami žemle osmaženými na zbylém sádle.