Koktejl z tresčích jater
Suroviny
- 50 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 150 g Játra tresčí v oleji
- 50 g Paprika sterilovaná
- 50 g Celer sterilovaný
- 80 g Majonéza
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 0.25 ks Salát hlávkový
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Paprika mletá sladká
- 1 špetka Paprika mletá pálivá
- 2 polévková lžíce Kečup
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 433 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 43 g
- Sodík 660 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 210.8 mg
- Draslík 154.5 mg
- Vláknina 1975.2 mg
- Vitamín A 1975.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.6 mg
- Vitamín E 10.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Okapaná tresčí játra, celer a papriku nakrájíme na hranolky, uvařená vejce nakrájíme na větší kousky. Přidáme okapaný hrášek, vše rozdělíme do 4 koktejlových sklenic vyložených omytými listy salátu.
-
2
Koktejl přelijeme majonézou rozmíchanou s kečupem, kořením, cukrem, solí a citronovou šťávou.
-
3
Ozdobíme dílkem omytého citronu a podáváme.