Hovězí maso na pepři

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 300 g Cibule
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 25 g Sůl
  • 120 g Tuk
  • 750 g Hovězí maso přední
  • 5 g Pepř černý celý
  • 1200 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 273 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 1052 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 57.9 mg
  • Draslík 297.8 mg
  • Vláknina 1915 mg
  • Vitamín A 1915 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na menší kousky.

  • 2

    Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmažíme dozlatova na tuku. Do základu přidáme nakrájené maso, osolíme je, za stálého míchání osmahneme, přidáme drcený pepř, mírně podlijeme vodou a dusíme pod poklicí půl hodiny. Během dušení občas zamícháme a podléváme vodou.

  • 3

    Nakonec vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, rozmícháme a za občasného promíchání zvolna dusíme maso v omáčce doměkka.

Komentáře k receptu