Srnčí kýta na zelenině s bylinkami
Suroviny
- 800 g Srnčí kýta
- 250 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Celer bulvový
- 1 ks Celer řapíkatý
- 2 ks Bobkový list
- 5 ks Nové koření celé
- 4 ks Tymián čerstvý
- 2 ks Šalvěj čerstvá
- 3 ks Mrkev kořen
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 šálek Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 790 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 263 g
- Sodík 316 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 480.4 mg
- Vláknina 19918.2 mg
- Vitamín A 19918.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 68.4 mg
- Vitamín E 4.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou a omytou srnčí kýtu na několika místech nařízneme a do zářezů vložíme čerstvé bylinky.
-
2
Maso vložíme do pekáče, osolíme, opepříme, přidáme všechnu očištěnou, nadrobno nakrájenou zeleninu a podlijeme olejem. Okořeníme bobkovým listem a novým kořením, přilijeme 250 ml vody a zvolna pečeme v troubě vyhřáté na 160 stupňů Celsia asi 2,5 hodiny.
-
3
Během pečení maso přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme vodou.