Srnčí kýta na zelenině s bylinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 170 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 800 g Srnčí kýta
  • 250 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Celer bulvový
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 2 ks Bobkový list
  • 5 ks Nové koření celé
  • 4 ks Tymián čerstvý
  • 2 ks Šalvěj čerstvá
  • 3 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 šálek Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 790 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 263 g
  • Sodík 316 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 480.4 mg
  • Vláknina 19918.2 mg
  • Vitamín A 19918.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 68.4 mg
  • Vitamín E 4.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou a omytou srnčí kýtu na několika místech nařízneme a do zářezů vložíme čerstvé bylinky.

  • 2

    Maso vložíme do pekáče, osolíme, opepříme, přidáme všechnu očištěnou, nadrobno nakrájenou zeleninu a podlijeme olejem. Okořeníme bobkovým listem a novým kořením, přilijeme 250 ml vody a zvolna pečeme v troubě vyhřáté na 160 stupňů Celsia asi 2,5 hodiny.

  • 3

    Během pečení maso přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme vodou.

Komentáře k receptu