Zapékané brambory s cuketou a bylinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 301 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 7 g
- Sodík 230 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 16 mg
- Draslík 1487.5 mg
- Vláknina 25045 mg
- Vitamín A 25045 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 78.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kastrole uvedeme do varu mléko a povaříme v něm oloupané, na plátky nakrájené brambory do poloměkka.
-
2
Zapékací mísu vymastíme máslem a urovnáme do ní střídavě plátky brambor a plátky omyté cukety. Osolíme a přelijeme mlékem, ve kterém jsme vařili brambory. Na povrch položíme čerstvé bylinky.
-
3
Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 50 minut dozlatova. Všechna tekutina má být odpařená.