Závitky z telecího masa s pikantní náplní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Telecí maso přední
  • 40 g Tuk
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 100 g Klobása uzená
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Žemle tuková
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 2 hrst Kopr čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 2 dl Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 569 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 235 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 307.2 mg
  • Draslík 403 mg
  • Vláknina 520.8 mg
  • Vitamín A 520.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve si připravíme náplň: Žemle namočené v mléce vymačkáme a umeleme spolu s klobásou. Změklé máslo utřeme do pěny, přidáme žloutky, strouhanku, kopr, nastrouhaný muškátový oříšek a pepř. Vše důkladně promícháme i se žemlí a salámem, podle chuti osolíme a přidáme sníh z bílků.

  • 2

    Plátky telecího masa naklepeme, osolíme a na každý urovnáme část náplně. Svineme a převážeme nití. Opečeme ze všech stran na tuku, podlijeme a za občasného podlévání vodou a přelévání vypečenou šťávou pečeme v troubě zvolna do měkka.

Komentáře k receptu