Chorvatské medové koláčky s pepřem
Suroviny
- 250 g Mouka polohrubá
- 100 g Sádlo škvařené
- 120 g Med včelí
- 60 g Ořechy vlašské
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 ks Vaječný bílek slepičí
- 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Hřebíček mletý
- 1 špetka Skořice mletá
- 1 špetka Šafrán
- 1 špetka Pepř bílý
- 2 polévková lžíce Víno bílé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 266 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 15 g
- Sodík 49 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 34.2 mg
- Draslík 143.6 mg
- Vláknina 2786.2 mg
- Vitamín A 2786.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku smícháme se všemi ostatními přísadami kromě bílků a několika celých ořechů. Zbylé ořechy umeleme. Vypracujeme tužší těsto.
-
2
Těsto rozválíme na plát silný asi 5 mm a tvořítkem vykrajujeme menší kolečka nebo jiné tvary. Urovnáme je na plech vysypaný trochou polohrubé mouky a povrch koláčků potřeme rozšlehaným bílkem. Ozdobíme kouskem ořechu.
-
3
Koláčky pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.