Kapr zapečený v houbovém kubovi
Suroviny
- 200 g Houby sušené
- 200 g Slanina vepřová
- 500 g Ječné kroupy
- 1500 g Kapr obecný
- 200 g Sádlo škvařené
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Majoránka
- 1 kávová lžička Kmín celý
- 2 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 5 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1795 kcal
- Sacharidy 126 g
- Tuky 98 g
- Sodík 832 mg
- Bílkoviny 105 g
- Uhlovodany 125 g
- Cholesterol 330 mg
- Draslík 3328.9 mg
- Vláknina 28134.2 mg
- Vitamín A 28134.2 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.9 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 44.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěného, omytého a vykostěného kapra naporcujeme, protkneme slaninou, osolíme a opepříme. Porce obalíme v hladké mouce a opečeme na pánvi.
-
2
Předem namočené houby uvaříme doměkka, scedíme a osmažíme na sádle a cibulce.
-
3
Propláchnuté kroupy uvaříme doměkka, scedíme, osolíme, opepříme, a okořeníme kmínem a majoránkou. Přidáme prolisovaný česnek a část hub. Vše dobře promícháme, vložíme do vymaštěného pekáče a poklademe porcemi kapra. Posypeme zbylými houbami a přelijeme rozpuštěnou slaninou.
-
4
Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.