Kapr zapečený v houbovém kubovi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Houby sušené
  • 200 g Slanina vepřová
  • 500 g Ječné kroupy
  • 1500 g Kapr obecný
  • 200 g Sádlo škvařené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1795 kcal
  • Sacharidy 126 g
  • Tuky 98 g
  • Sodík 832 mg
  • Bílkoviny 105 g
  • Uhlovodany 125 g
  • Cholesterol 330 mg
  • Draslík 3328.9 mg
  • Vláknina 28134.2 mg
  • Vitamín A 28134.2 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.9 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 44.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěného, omytého a vykostěného kapra naporcujeme, protkneme slaninou, osolíme a opepříme. Porce obalíme v hladké mouce a opečeme na pánvi.

  • 2

    Předem namočené houby uvaříme doměkka, scedíme a osmažíme na sádle a cibulce.

  • 3

    Propláchnuté kroupy uvaříme doměkka, scedíme, osolíme, opepříme, a okořeníme kmínem a majoránkou. Přidáme prolisovaný česnek a část hub. Vše dobře promícháme, vložíme do vymaštěného pekáče a poklademe porcemi kapra. Posypeme zbylými houbami a přelijeme rozpuštěnou slaninou.

  • 4

    Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.

Komentáře k receptu