Kuličky z jehněčího masa
Suroviny
- 500 g Jehněčí plec
- 100 ml Olej olivový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.09 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- 1 polévková lžíce Máta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 457 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 35 g
- Sodík 410 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 87.1 mg
- Draslík 393.7 mg
- Vláknina 1239.1 mg
- Vitamín A 1239.1 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle a necháme stranou. Omyté jehněčí maso umeleme a smícháme se strouhankou, nasekanou mátou, nastrouhaným sýrem, vychladlou cibulí, solí a pepřem. Vše dobře promícháme.
-
2
Z masové směsi tvarujeme kuličky, obalíme je v hladké mouce a přebytečnou mouku oklepeme. Kuličky smažíme po všech stranách v dostatečném množství horkého olivového oleje dozlatova.
-
3
Podáváme horké i studené s ostrým dipem.