Kuličky z jehněčího masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Jehněčí plec
  • 100 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.09 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 457 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 410 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 87.1 mg
  • Draslík 393.7 mg
  • Vláknina 1239.1 mg
  • Vitamín A 1239.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle a necháme stranou. Omyté jehněčí maso umeleme a smícháme se strouhankou, nasekanou mátou, nastrouhaným sýrem, vychladlou cibulí, solí a pepřem. Vše dobře promícháme.

  • 2

    Z masové směsi tvarujeme kuličky, obalíme je v hladké mouce a přebytečnou mouku oklepeme. Kuličky smažíme po všech stranách v dostatečném množství horkého olivového oleje dozlatova.

  • 3

    Podáváme horké i studené s ostrým dipem.

Komentáře k receptu