Králičí paštika v římském hrnci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 613 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 34 g
- Sodík 579 mg
- Bílkoviny 69 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 338.6 mg
- Draslík 1163.9 mg
- Vláknina 1581.8 mg
- Vitamín A 1581.8 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Králičí maso bez hřbetu omyjeme a osušíme. Zbylé omyté maso vykostíme a spolu se slaninou, oloupanou, nakrájenou cibulí a česnekem umeleme. Přidáme vejce, tymián, osolíme, opepříme a dobře promícháme.
-
2
Římský hrnec namočíme vodou a vyložíme plátky slaniny. Na ně rozdělíme polovinu připravené masové směsi a na ni položíme na plátky nakrájený, vykostěný hřbet. Přikryjeme druhou polovinou směsí a obložíme zbylými plátky slaniny.
-
3
Hrnec přiklopíme a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Pokrm pečeme asi 2 hodiny.