Králičí hřbet na zelenině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Cuketa
  • 1000 g Králičí maso
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 500 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Bazalka
  • 1 ks Oregano čerstvé
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Provensálské koření
  • 0.47 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 581 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 316 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 154.5 mg
  • Draslík 1282.4 mg
  • Vláknina 3740.9 mg
  • Vitamín A 3740.9 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný a omytý králičí hřbet osolíme, opepříme a vetřeme do něj koření. Maso opečeme na másle a oleji po obou stranách a vyjmeme. Do výpeku vložíme očištěnou, nakrájenou zeleninu, chvíli podusíme, osolíme, opepříme a okořeníme oreganem a bazalkou.

  • 2

    Králičí hřbet položíme na zeleninu, podlijeme vínem a ve vyhřáté troubě pečeme doměkka. Během pečení králíka podléváme vodou a poléváme vypečenou šťávou.

  • 3

    Měkké maso naporcujeme a podáváme se zeleninou.

Komentáře k receptu