Vepřové řízečky se šalvějí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 332 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 23 g
- Sodík 323 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 89.4 mg
- Draslík 434.5 mg
- Vláknina 241.3 mg
- Vitamín A 241.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na řízky, každý rozpůlíme, naklepeme, osolíme a opepříme. Na řízečky položíme vždy plátek parmské šunky a na ni lístek šalvěje. Sepneme párátky.
-
2
V pánvi na rozehřátém másle řízky opékáme asi 2 minuty po každé straně, vyjmeme z pánve a necháme na teplém místě.
-
3
Do výpeku vmícháme portské víno, necháme přejít varem a přelijeme přes maso.