Fenykl dušený s cuketou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 ml Olej olivový
  • 250 ml Víno bílé
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 2 ks Cuketa
  • 2 ks Pórek
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Oregano čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 374 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 245 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 25 mg
  • Draslík 857 mg
  • Vláknina 11553.8 mg
  • Vitamín A 11553.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.9 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 66.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou cuketu, pórek, petrželovou nať a oregano omyjeme a necháme okapat. Fenykl nakrájíme na nudličky, pórek a cukety na plátky a oloupaný česnek nasekáme.

  • 2

    Na rozehřátém olivovém oleji osmahneme nudličky fenyklu, přidáme česnek, pórek, cukety a vše podlijeme bílým vínem, osolíme a opepříme. Chvíli zvolna dusíme a asi po 5 minutách zvýšíme příkon tepla. Přilijeme smetanu a za stálého míchání ji necháme zhoustnout.

  • 3

    Nakonec do pokrmu vmícháme nasekanou petrželku a oregano, podle chuti přisolíme a podáváme jako přílohu k masům.

Komentáře k receptu