Fenykl dušený s cuketou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 374 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 21 g
- Sodík 245 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 25 mg
- Draslík 857 mg
- Vláknina 11553.8 mg
- Vitamín A 11553.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.9 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 66.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou cuketu, pórek, petrželovou nať a oregano omyjeme a necháme okapat. Fenykl nakrájíme na nudličky, pórek a cukety na plátky a oloupaný česnek nasekáme.
-
2
Na rozehřátém olivovém oleji osmahneme nudličky fenyklu, přidáme česnek, pórek, cukety a vše podlijeme bílým vínem, osolíme a opepříme. Chvíli zvolna dusíme a asi po 5 minutách zvýšíme příkon tepla. Přilijeme smetanu a za stálého míchání ji necháme zhoustnout.
-
3
Nakonec do pokrmu vmícháme nasekanou petrželku a oregano, podle chuti přisolíme a podáváme jako přílohu k masům.