Zapečené lilkové závitky
Suroviny
- 750 g Lilek
- 200 g Rýže loupaná
- 100 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 300 g Maso mleté - mix
- 100 g Mozzarella
- 500 ml Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 250 ml Hovězí vývar základní
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Sůl bylinková
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Tymián sušený
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 678 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 39 g
- Sodík 626 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 61 g
- Cholesterol 81.1 mg
- Draslík 825.9 mg
- Vláknina 19010.8 mg
- Vitamín A 19010.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.3 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté lilky podélně nakrájíme na plátky, posypeme bylinkovou solí a necháme asi 30 minut stát.
-
2
Mleté maso osolíme, opepříme a okořeníme tymiánem. Vmícháme vejce a směs propracujeme.
-
3
Plátky lilku osušíme a každý plátek obložíme vždy dvěma lžícemi masové směsi. Zavineme a odložíme stranou.
-
4
Oloupanou, nasekanou cibuli a česnek osmahneme na oleji v zapékací míse.
-
5
Prolisovaná rajčata přivedeme spolu s vývarem a rýží k varu, promícháme, přendáme do zapékací mísy na cibuli a česnek a na základ poklademe lilkové závitky.
-
6
Mozzarellu a ovčí sýr nakrájíme na kostičky a rozdělíme na závitky.
-
7
Pokrm pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia 35 - 40 minut. Ihned podáváme.