Bramborový guláš s hříbky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 250 g Salám měkký
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 1 hrnek Houby sušené
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 288 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 962 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 39.8 mg
  • Draslík 900.6 mg
  • Vláknina 8400.8 mg
  • Vitamín A 8400.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané, na kostičky nakrájené brambory vaříme v osolené vodě s kmínem.

  • 2

    Na sádle zvlášť podusíme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přisypeme mletou papriku, přidáme nakrájený salám a vše ještě podusíme.

  • 3

    Sušené hříbky povaříme, přidáme brambory, salám, podle potřeby přilijeme vodu z brambor a vše promícháme. Nakonec zapražíme hladkou moukou a podle chuti osolíme a opepříme.

Komentáře k receptu