Bramborový guláš s hříbky
Suroviny
- 500 g Brambory
- 250 g Salám měkký
- 1 kávová lžička Kmín celý
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Voda pitná
- 1 hrnek Houby sušené
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 288 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 16 g
- Sodík 962 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 39.8 mg
- Draslík 900.6 mg
- Vláknina 8400.8 mg
- Vitamín A 8400.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané, na kostičky nakrájené brambory vaříme v osolené vodě s kmínem.
-
2
Na sádle zvlášť podusíme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přisypeme mletou papriku, přidáme nakrájený salám a vše ještě podusíme.
-
3
Sušené hříbky povaříme, přidáme brambory, salám, podle potřeby přilijeme vodu z brambor a vše promícháme. Nakonec zapražíme hladkou moukou a podle chuti osolíme a opepříme.