Drůbeží játra se žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 284 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 8 g
- Sodík 426 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 693.4 mg
- Vláknina 3939.8 mg
- Vitamín A 3939.8 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 50.6 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 48 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi na rozpáleném oleji rychle osmahneme očištěná, na kousky nakrájená játra.
-
2
Přebytečný tuk z pánve sebereme, přidáme očištěné, nakrájené papriky, pórek a žampiony. Vše orestujeme, zalijeme vodou (trochu si necháme stranou) a povaříme asi 2 minuty.
-
3
Potom přilijeme solamyl rozmíchaný v troše vody a pokrm ochutíme sójovou omáčkou a pepřem. Krátce povaříme a nakonec podle chuti osolíme.