Hraběnčiny řezy
Suroviny
- 120 g Cukr moučkový
- 850 g Jablka
- 250 g Tvaroh jemný
- 450 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 ks Pudinkový prášek - vanilkový
- 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 1 ks Tuk Hera jedlý
- 4 ks Vaječný žloutek slepičí
- 4 ks Vaječný bílek slepičí
- 1 hrst Ořechy lískové
- 1 hrst Hrozinky
- 1 polévková lžíce Skořice mletá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 919 kcal
- Sacharidy 84 g
- Tuky 56 g
- Sodík 90 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 185.1 mg
- Draslík 281.2 mg
- Vláknina 8367.5 mg
- Vitamín A 8367.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Utřeme tuk, žloutky a cukr. Přidáme mouku a zpracujeme těsto. Třetinu oddělíme a dáme odpočinout.
-
2
Zbylé těsto dáme na plech, rozprostřeme ho prsty, protože je tuhé.
-
3
Jablka nastrouháme, smícháme s tvarohem a dáme na těsto.
-
4
Posypeme pudink.práškem, skořicí, rozinkami a ořechy.
-
5
Z bílků a cukru ušleháme sníh a uděláme další vrstvu.
-
6
Navrch nastrouháme zbylé těsto z lednice, poté pečeme.