Zapečená treska s bramborami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 526 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 31 g
- Sodík 413 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 109.8 mg
- Draslík 563.8 mg
- Vláknina 8046.3 mg
- Vitamín A 8046.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 38.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi rozpálíme olej, přidáme máslo a vsypeme brambory, které jsme nakrájeli na plátky. Osmažíme po obou stranách přibližně 10 minut. Polovinu brambor naskládáme do pekáčku na dno, na brambory položíme filety z tresky a zakryjeme druhou polovinou brambor.
-
2
Do tuku od brambor na pánev přisypeme pokrájenou cibuli, hořčici a koření na ryby. Krátce orestujeme, smícháme se strouhankou, nasypeme na horní vrstvu brambor v pekáčku a posypeme strouhaným sýrem.
-
3
Pečeme v troubě při vyšší teplotě 25 minut.
-
4
Podáváme zdobené čerstvou zeleninou jako hlavní chod.