Sýrové řízky v těstíčku
Suroviny
- 400 g Vepřový bok
- 100 g Sýr Eidam cihla 40%
- 200 ml Mléko polotučné
- 3.2 ml Olej rostlinný
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Kari koření
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- 2 polévková lžíce Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 670 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 62 g
- Sodík 181 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 155.8 mg
- Draslík 211 mg
- Vláknina 400.7 mg
- Vitamín A 400.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytý bůček umeleme, přilijeme mléko, přidáme nastrouhaný sýr, vše dobře promícháme. Podle potřeby zahustíme trochou strouhanky, přikryjeme fólií a necháme odležet v chladničce (nejlépe do druhého dne).
-
2
Z vejce, mouky, piva a kari koření umícháme těstíčko. Připravenou masovou směs osolíme, vytvarujeme placičky, ty obalíme v těstíčku a pečeme v pánvi na oleji do zlatova.
-
3
Vhodnou přílohou je bramborová kaše.