Sýrové řízky v těstíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Vepřový bok
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 3.2 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kari koření
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 670 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 62 g
  • Sodík 181 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 155.8 mg
  • Draslík 211 mg
  • Vláknina 400.7 mg
  • Vitamín A 400.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytý bůček umeleme, přilijeme mléko, přidáme nastrouhaný sýr, vše dobře promícháme. Podle potřeby zahustíme trochou strouhanky, přikryjeme fólií a necháme odležet v chladničce (nejlépe do druhého dne).

  • 2

    Z vejce, mouky, piva a kari koření umícháme těstíčko. Připravenou masovou směs osolíme, vytvarujeme placičky, ty obalíme v těstíčku a pečeme v pánvi na oleji do zlatova.

  • 3

    Vhodnou přílohou je bramborová kaše.

Komentáře k receptu