Papriková omáčka se smetanou
Suroviny
- 250 ml Hovězí vývar základní
- 200 ml Smetana 12% (konzumní)
- 1 kávová lžička Protlak rajčatový
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 169 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 14 g
- Sodík 263 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 32 mg
- Draslík 93.3 mg
- Vláknina 1339.5 mg
- Vitamín A 1339.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 61.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kastrole rozehřejeme máslo a krátce na něm osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přisypeme hladkou mouku a mletou papriku, promícháme a podlijeme vývarem a smetanou. Zvolna vaříme asi 20 minut.
-
2
Nakonec do omáčky vmícháme rajčatopvý protlak a jen prohřejeme.
-
3
Omáčku rozmixujeme nebo prolisujeme sítem a podle chuti osolíme.