Bramborové špalíčky s povidlovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory vařené ve slupce
  • 250 g Mouka pšeničná hrubá
  • 400 g Povidla švestková
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Med včelí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1 l Voda pitná
  • 0.5 šálek Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 616 kcal
  • Sacharidy 133 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 537 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 64.5 mg
  • Draslík 529.8 mg
  • Vláknina 11300.8 mg
  • Vitamín A 11300.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve slupce uvařené brambory nastrouháme, přidáme mouku, vejce, sůl, olej a vypracujeme těsto.

  • 2

    Z těsta vyválíme válečky, nakrájíme je na špalíčky a uvaříme v mírně osolené vodě.

  • 3

    Švestková povidla rozmícháme s mlékem a podle chuti osladíme cukrem a medem. Okořeníme skořicí a omáčku dohladka vyšleháme.

  • 4

    Uvařené špalíčky rozdělíme na talíře a přelijeme švestkovou omáčkou.

Komentáře k receptu