Bramborové špalíčky s povidlovou omáčkou
Suroviny
- 500 g Brambory vařené ve slupce
- 250 g Mouka pšeničná hrubá
- 400 g Povidla švestková
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Med včelí
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Skořice mletá
- 1 l Voda pitná
- 0.5 šálek Mléko polotučné
- 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 616 kcal
- Sacharidy 133 g
- Tuky 5 g
- Sodík 537 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 64.5 mg
- Draslík 529.8 mg
- Vláknina 11300.8 mg
- Vitamín A 11300.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.5 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve slupce uvařené brambory nastrouháme, přidáme mouku, vejce, sůl, olej a vypracujeme těsto.
-
2
Z těsta vyválíme válečky, nakrájíme je na špalíčky a uvaříme v mírně osolené vodě.
-
3
Švestková povidla rozmícháme s mlékem a podle chuti osladíme cukrem a medem. Okořeníme skořicí a omáčku dohladka vyšleháme.
-
4
Uvařené špalíčky rozdělíme na talíře a přelijeme švestkovou omáčkou.