Pečené filé s tvarohovou majonézou
Suroviny
- 250 g Tvaroh jemný
- 120 g Majonéza
- 500 g Filé z aljašské tresky
- 20 ml Olej stolní
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Cukr krupice
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 430 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 30 g
- Sodík 301 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 52.8 mg
- Draslík 17.1 mg
- Vláknina 306.5 mg
- Vitamín A 306.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.8 mg
- Vitamín E 3.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté porce filé osolíme, pokapeme citronovou šťávou, posypeme mletou paprikou a po obou stranách opečeme na pánvi na oleji.
-
2
Příprava majonézy: měkký tvaroh smícháme s majonézou, osolíme, osladíme a ochutíme citronovou šťávou. Nakonec vmícháme rajčatový protlak a mletou papriku.
-
3
Opečené porce filé upravíme na talíře a podáváme s tvarohovou majonézou.
-
4
Vhodnou přílohou jsou smažené hranolky.