Pečené filé s tvarohovou majonézou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Tvaroh jemný
  • 120 g Majonéza
  • 500 g Filé z aljašské tresky
  • 20 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 430 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 301 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 52.8 mg
  • Draslík 17.1 mg
  • Vláknina 306.5 mg
  • Vitamín A 306.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.8 mg
  • Vitamín E 3.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté porce filé osolíme, pokapeme citronovou šťávou, posypeme mletou paprikou a po obou stranách opečeme na pánvi na oleji.

  • 2

    Příprava majonézy: měkký tvaroh smícháme s majonézou, osolíme, osladíme a ochutíme citronovou šťávou. Nakonec vmícháme rajčatový protlak a mletou papriku.

  • 3

    Opečené porce filé upravíme na talíře a podáváme s tvarohovou majonézou.

  • 4

    Vhodnou přílohou jsou smažené hranolky.

Komentáře k receptu