Koláč Tatin s mangem a skořicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 421 kcal
- Sacharidy 80 g
- Tuky 13 g
- Sodík 12 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 71 g
- Cholesterol 14.7 mg
- Draslík 495.5 mg
- Vláknina 11752.4 mg
- Vitamín A 11752.4 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 83.1 mg
- Vitamín E 3.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mango nejprve oloupeme, rozkrojíme, odstraníme pecky a dužinu nakrájíme na plátky.
-
2
Troubu předehřejeme na 180C.
-
3
V pečící formě zahřívame cukr a máslo, dokud nevznikne hnědý karamel. Ten posypeme špetkou skořice, do formy naskládáme do kruhu plátky manga, vyplníme i jednotlivé mezery a posypeme zbytkem skořice.
-
4
Při nízké teplotě 10minut podusíme a poté vložíme na 20minut péct do trouby.
-
5
Listové těsto rozválíme na plát, položíme na mango a okraje zahneme směrem dolů. Formu vložíme opět do trouby a pečeme ještě 40minut.
-
6
Hotový koláč vyklopíme z formy ještě vlažný.