Koláč Tatin s mangem a skořicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 200 g Cukr třtinový
  • 250 g Listové těsto
  • 3 kg Mango
  • 1 polévková lžíce Skořice mletá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 421 kcal
  • Sacharidy 80 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 12 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 71 g
  • Cholesterol 14.7 mg
  • Draslík 495.5 mg
  • Vláknina 11752.4 mg
  • Vitamín A 11752.4 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 83.1 mg
  • Vitamín E 3.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mango nejprve oloupeme, rozkrojíme, odstraníme pecky a dužinu nakrájíme na plátky.

  • 2

    Troubu předehřejeme na 180C.

  • 3

    V pečící formě zahřívame cukr a máslo, dokud nevznikne hnědý karamel. Ten posypeme špetkou skořice, do formy naskládáme do kruhu plátky manga, vyplníme i jednotlivé mezery a posypeme zbytkem skořice.

  • 4

    Při nízké teplotě 10minut podusíme a poté vložíme na 20minut péct do trouby.

  • 5

    Listové těsto rozválíme na plát, položíme na mango a okraje zahneme směrem dolů. Formu vložíme opět do trouby a pečeme ještě 40minut.

  • 6

    Hotový koláč vyklopíme z formy ještě vlažný.

Komentáře k receptu