Sváteční bramborový salát
Suroviny
- 500 g Brambory vařené ve slupce
- 80 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 100 g Šunka parmská
- 50 g Celer bulvový
- 50 g Petržel kořen
- 80 g Mrkev kořen
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 kávová lžička Sůl
- 3 ks Okurky nakládané
- 5 ks Vejce křepelčí
- 1 ks Cibule
- 1 ks Jablka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Majonéza
- 1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 286 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 56 g
- Sodík 3793 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 116.1 mg
- Draslík 800.5 mg
- Vláknina 20914.8 mg
- Vitamín A 20914.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.5 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.
-
2
Vařená křepelčí vejce nakrájíme na čtvrtky.
-
3
Oloupané jablko na kostičky, cibuli najemno, parmskou šunku na nudličky. Vařenou zeleninu a kyselé okurky nakrájíme na kostičky.
-
4
Všechny suroviny smícháme, přidáme hrášek a dochutíme majonézou s hořčicí, citrónovou šťávou, solí a pepřem.