Voňaví utopenci
Suroviny
- 2 kávová lžička Sůl
- 5 ks Cibule
- 10 ks Pepř černý mletý
- 3 ks Feferony
- 6 ks Hřebíček
- 2 ks Bobkový list
- 6 ks Jalovec
- 1 špetka Tymián sušený
- 1 špetka Anýz celý
- 1 špetka Oregano sušené
- 1 špetka Zázvor mletý
- 0.7 l Voda pitná
- 0.5 l Ocet kvasný lihový
- 2 kg Špekáčky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1036 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 91 g
- Sodík 223 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 744.3 mg
- Vláknina 29148.9 mg
- Vitamín A 29148.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvaříme nálev - koření, vodu a ocet smícháme a necháme přejít varem.
-
2
Špekáčky oloupeme, podélně rozkrojíme. Nakrájíme cibuli na kolečka.
-
3
Do špekáčků vložíme cibuli a urovnáme je do sklenice.
-
4
Zbytek cibule dáme do sklenice volně.
-
5
Zalijeme vychladlým nálevem a necháme do druhého dne proležet.