Kari omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 234 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 18 g
- Sodík 196 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 39.5 mg
- Draslík 13.2 mg
- Vláknina 410 mg
- Vitamín A 410 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kastrůlku rozehřejeme máslo, přidáme mouku, kari koření a šafrán a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku. Stáhneme a rozředíme vývarem. Poté při nízké teplotě povaříme asi 3 minuty, přidáme smetanu a ještě 2 minuty povaříme. Přidáme několik kapek citrónové šťávy a odstavíme.
-
2
Omáčka se podává horká.