Kari omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 250 ml Vývar drůbeží
  • 2 kávová lžička Kari koření
  • 0.5 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 špetka Šafrán
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 234 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 196 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 39.5 mg
  • Draslík 13.2 mg
  • Vláknina 410 mg
  • Vitamín A 410 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrůlku rozehřejeme máslo, přidáme mouku, kari koření a šafrán a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku. Stáhneme a rozředíme vývarem. Poté při nízké teplotě povaříme asi 3 minuty, přidáme smetanu a ještě 2 minuty povaříme. Přidáme několik kapek citrónové šťávy a odstavíme.

  • 2

    Omáčka se podává horká.

Komentáře k receptu