Vepřová panenka se švestkami po provensálsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 413 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 14 g
- Sodík 495 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 63.1 mg
- Draslík 1150.6 mg
- Vláknina 10202.4 mg
- Vitamín A 10202.4 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 3.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou panenku očistíme, omyjeme, podélně nařízneme do masa otvor a naplníme jej sušenými švestkami. Panenku osolíme, opepříme, okořeníme a necháme do druhého dne marinovat v červeném víně.
-
2
Druhý den maso opečeme na pánvi, vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme ještě 5 minut.
-
3
Červené víno svaříme se švestkovými povidly a provensálským kořením do zhoustnutí. Nakonec přidáme plátky mandlí.
-
4
Upečenou panenku přelijeme omáčkou a podáváme.