Vepřová panenka se švestkami po provensálsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Mandle
  • 200 g Švestky sušené
  • 500 g Vepřová panenka
  • 150 ml Víno červené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Provensálské koření
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 2 polévková lžíce Povidla švestková
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 413 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 495 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 63.1 mg
  • Draslík 1150.6 mg
  • Vláknina 10202.4 mg
  • Vitamín A 10202.4 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 3.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou panenku očistíme, omyjeme, podélně nařízneme do masa otvor a naplníme jej sušenými švestkami. Panenku osolíme, opepříme, okořeníme a necháme do druhého dne marinovat v červeném víně.

  • 2

    Druhý den maso opečeme na pánvi, vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme ještě 5 minut.

  • 3

    Červené víno svaříme se švestkovými povidly a provensálským kořením do zhoustnutí. Nakonec přidáme plátky mandlí.

  • 4

    Upečenou panenku přelijeme omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu