Tykvové suflé s pomerančovou kůrou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 216 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 4 g
- Sodík 127 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 6 mg
- Draslík 484 mg
- Vláknina 5189.8 mg
- Vitamín A 5189.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 47.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dužinu tykve nejprve nakrájíme na větší kousky na na mírném ohni asi 20minut podusíme. Poté rozmačkáme na hladké pyré.
-
2
Troubu předehřejeme na 200C.
-
3
K bílkům přidáme špetku soli a ušleháme tuhý sníh. Opatrně přisypeme 100g cukru, přidáme mletou skořici, tykvové pyré a nastrouhanou pomerančovou kůru. Zlehka promícháme.
-
4
Formu na suflé vymažeme a vysypeme cukrem. Vlijeme směs a pečeme 30minut. Hotové suflé ihned podáváme.