Hovězí se šalvějí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí maso zadní
  • 100 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Šalvěj čerstvá
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 429 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 279 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 101 mg
  • Draslík 126.7 mg
  • Vláknina 1495.3 mg
  • Vitamín A 1495.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a mírně naklepeme. Plátky urovnáme do kastrolu na olej, posypeme je oloupaným, nasekaným česnekem a nasekanou petrželkou a na každý plátek položíme polovinu omytého rajčete a 2 lístky šalvěje. Pokapeme olejem a zvolna dusíme asi 2 hodiny. Během dušení maso podle potřeby podléváme vodou a rajčata trochu přimáčkneme, aby pustila šťávu.

Komentáře k receptu