Roštěnky s bramborami po medjimursku
Suroviny
- 600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
- 50 g Slanina vepřová
- 400 g Brambory
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 3 ks Cibule
- 3 ks Rajčata
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1 l Hovězí vývar základní
- 4 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 590 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 36 g
- Sodík 1053 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 94 mg
- Draslík 1337.3 mg
- Vláknina 9291.3 mg
- Vitamín A 9291.3 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.9 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Maso opečeme na polovině oleje a chvíli podusíme.
-
2
Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na zbylém oleji, přidáme nasekaný česnek a petrželku, přilijeme trochu vývaru a krátce podusíme. Vložíme opečené roštěnky, zalijeme je výpekem a poklademe omytými, na plátky nakrájenými rajčaty. Přilijeme ještě trochu vývaru a dusíme.
-
3
Oloupané brambory nakrájíme na kolečka, urovnáme na rajčata a posypeme mletou paprikou. Zalijeme vývarem a dusíme doměkka.
-
4
Roštěnky upravíme na talíře a ozdobíme kostičkami opečené slaniny.